четвъртък, 20 октомври 2016 г.

Оперната звезда Анита Рачвелишвили със специално обръщение към българската публика във връзка с гостуването си в Пловдив за участие в мащабната продукция на операта „Кармен“Cider

Звездата от сцените на Ла Скала и Метрополитън Опера Анита Рачвелишвили ще омагьоса пловдивската публика като Кармен на 9 ноември 2016 година от 19 часа в Колодрума. Примата идва под тепетата в момент, когато репетира "Самсон и Далила" в Гранд Опера в Париж.
Рачвелишвили ще се включи в мащабния проект на световноизвестния български бас Орлин Анастасов. Певецът и фондацията на негово име ще доведат под тепетата някои от най-забележителните гласове на съвремието ни в ексклузивни спектакли само пред пловдивската публика.
Мецосопраното Анита Рачвелишвили е първото голямо име, което ще плени с певческия си талант меломаните. На сцената тя ще си партнира със сънародника си - грузинеца Михаил Шишаберидзе, Венцислав Анастасов и Йоана Железчева, солистите, балета и оркестъра на Старозагорската опера, детско-юношеската студия "Маргаритки" и прабългарската школа за оцеляване "Бага-тур". Мегапродукцията ще бъде с ефектни костюми, мащабен декор, мултимедия, а във финалните сцени тореадорите ще влязат на коне в Колодрума. Сред тях ще бъде и Ескамилио, в ролята Венцислав Анастасов, който дни преди премиерата под тепетата ще се учи да язди.
Заради удобствата на публиката многофункционалната зала ще бъде тотално прекроена. Предвидени са места само за 2000 души. Всички те ще са разположени амфитеатрално фронтално срещу сцената и така зрителите ще имат нормална видимост. Билети за страничните сектори няма да се предлагат.
Идеята ни е публиката да се наслади на спектакъл без компромиси, споделиха организаторите Орлин и Венцислав Анастасови. В следващите няколко месеца те ще доведат в Пловдив четирите диви на Андреа Бочели "Incanto", тенора Марко Берти - един от трите най-забележителни Вердиеви гласове, сопраното Ирина Лунгу от Ла Скала, Арена ди Верона и Метрополитън, Даниела Барчелона от най-големите световни сцени. Голяма част от тях не просто ще концертират под тепетата, но и ще проведат майсторски класове за талантливи българи.
Очаквайте мащабната продукция на операта „Кармен“ на 9 ноември 2016 година само в Пловдив.
Билети в билетен център Пловдив и на касите на Ивентим.

БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР ПЛОВДИВ
пл. „Стефан Стамболов“ 1
(пред фонтана на Община Пловдив)
РЕДОВНО РАБОТНО ВРЕМЕ ОТ ОКТОМВРИ:
ВСЕКИ ДЕЛНИЧЕН ДЕН С КЛИЕНТИ: ОТ 10 ДО 18:00 Ч.
РАБОТНО ВРЕМЕ ЗА СЪБОТА И НЕДЕЛЯ: ОТ 11 ДО 17 Ч.
Телефон: 032 336 533

Стефан Пеев
Начало